- 600 g vepřového bůčku,
- 400 g kyselého zeli,
- 1 jablko,
- 1 cibule,
- 2 stroužky česneku,
- hladká mouka,
- cukr, masox,
- kmín, pepř, sůl
Bůček nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Pak jej v kastrolu opečeme (vyškvaříme) a přebytečný tuk slijeme. Na části tuku zpěníme drobně nakrájenou cibulku, přidáme pokrájené kyselé zelí, nastrouhané jablko, osolíme, podle chuti trochu osladíme, okmínujeme, přidáme půl kostky masoxu a dusíme pod poklicí asi 20 minut. Pak zelí zaprášíme hladkou moukou, vmícháme maso a dusíme dalších 10 minut.
Podáváme s bramborem nebo s knedlíkem.

Žádné komentáře:
Okomentovat