- 1 větší vepřové koleno,
- 1 žemle,
- 100 g vepřových jater,
- kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel),
- cibule, česnek,
- bobkový list, celý pepř,
- nové koření, majoránka,
- mletý pepř a mleté nové koření,
- sůl, tuk na vymazání
Koleno zalijeme studenou vodou a vaříme asi hodinu. Pak přidáme cibuli, kořenovou zeleninu, bobkový list, celý pepř, nové koření a dovaříme koleno doměkka. Pak je vykostíme a vývar procedíme. Maso nakrájíme na větší kousky a umeleme se žemlí namočenou do vývaru na masovém strojku. Umeleme rovněž játra, přidáme prolisovaný česnek, mletý pepř, mleté nové koření a trochu majoránky. Vše osolíme, prohněteme a vložíme do vymazaného pekáče sádlem a pečeme při 120 °C asi 1,5 hodiny, ke konci teplotu zvýšíme, aby se nám vytvořila křupavá zlatá kůrčička.
Podáváme s kysaným zelím a chlebem nebo brambory.

Žádné komentáře:
Okomentovat