čtvrtek 21. října 2021

Adveni Bezlepková samokypřící směs na pečení Biscuits & cookies

 

SYPKÁ SAMOKYPŘICÍ SMĚS PRO PŘÍPRAVU JEMNÉHO PEČIVA, SUŠENEK, PERNÍKU, LINECKÉHO TĚSTA – BEZ LEPKU

Žlutá směs BISCUITS & COOKIES je univerzální bezlepková samokypřící směs na pečení. Je nejmladší z tria univerzálních směsí od Adveni a vznikla na míru Vašim přáním. Hodí se pro přípravu jemného (čajového) pečiva, jako je linecké cukroví, máslové sušenky a cookies. Připravíte s ní i výborný dortový či roládový piškot. Skvělá je i jako základ pro palačinky.

Směs neobsahuje deproteinovaný pšeničný škrob, sóju ani lupinu! Neobsahuje přidaný cukr a sůl.

Pro přípravu kynutých těst sáhněte po modré směsi SIMPLY ADVENI. Upekli byste raději bábovku, perník či bublaninu? Podívejte se na fialovou směs BAKE-A-CAKE.

Balení obsahuje 750 g sypké směsi pro přípravu těsta

RECEPT na BEZLEPKOVÉ LINECKÉ CUKROVÍ:

Ingredience

  • 200 g bezlepkové samokypřící směsi BISCUITS & COOKIES
  • 100 g másla
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 větší vejce
  • 2 g citronové kůry
  • 2 ml citronové šťávy
  • marmeláda na slepení
  • moučkový cukr na obalení

Bezlepkovou samokypřící směs BISCUITS & COOKIES smícháme s moučkovým cukrem a prosejeme na vál. Přidáme strouhanou citronovou kůru a zlehka promícháme.

Poté do sypké směsi zapracujeme máslo, vejce a citronovou šťávu. Hněteme, dokud se všechny přísady nespojí v hladké těsto (pro usnadnění práce můžeme použít též kuchyňský robot).

Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do chladničky. Necháme odpočinout alespoň 2 hodiny, nejlépe však do druhého dne. Poté těsto vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrajujeme kolečka – polovinu s otvorem a polovinu bez otvoru. Kolečka rovnáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C po dobu cca 10 minut.

Vychladlá kolečka slepujeme marmeládou a obalujeme v moučkovém cukru (nebo pokud chcete v sušeném rýžovém mléce, je to určitě zdravější a také velice dobrá varianta bílého cukru).

                                                                                                              zdroj:receptyadveni.cz  


3 komentáře:

  1. Evičko, děkuji za návštěvy na mém blogu a milé komentáře. No, a já se porozhlédnu tady ve Vašich receptech, ráda totiž peču i vařím. Přeji samé pěkné dny ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Jé máš také blog o vaření super a všimla jsem si, že máme hodně společné záliby aj koníčky :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Holky děkuji za milé komentíky :)

    OdpovědětVymazat

Oblíbené příspěvky

„Na začátku jsme byly zoufalé druhy. Potřebovali jsme věci, a když jsme je měli, byli jsme spokojení; byli jsme najezení a přežili jsme. Tyto věci nás zachránily, věci jako jídlo, zbraně, přístřeší. Ale po věcích bojů, které jsme vyhrávali, nás staří nebožtíci nechali samotné. Naši předkové zemřeli na zkažené zuby a hladovění a nemoci. Naši předkové se tlačili dozadu a vyhráli. Ale my pokračovali! Jedli jsme více, jako kdybychom se chystali hladovět! Nadále jsme bojovali, i když staří nepřátelé už byli pryč! Nepřestali jsme ničit životní prostředí, přestože jsme ničili především sebe. Stavěli jsme velká města, velké průmysly, velké systémy. Tyto systémy nás měly krmit, ale místo toho zabíjejí zvířata, půdu a nás. Tyto systémy nás měly chránit, ale místo toho ničí naše ovzduší a naši vodu. Tyto systémy nám měly sloužit, ale místo toho nás zabíjejí. A my stále jednáme jako jednali naši předkové; jsme chamtiví pro jídlo, ničíme přírodu, zabíjíme zvířata a sami sebe! Udržujeme systémy, které nefungovaly příliš dlouho. Tyto systémy nás zabíjejí. Tyto systémy zabíjejí vše. Tyto systémy selhávají. Nechte je selhat.“ - Moby (1965) americký hudebník, DJ a fotograf