čtvrtek 21. října 2021

Adveni Bezlepková samokypřící směs na pečení Biscuits & cookies

 

SYPKÁ SAMOKYPŘICÍ SMĚS PRO PŘÍPRAVU JEMNÉHO PEČIVA, SUŠENEK, PERNÍKU, LINECKÉHO TĚSTA – BEZ LEPKU

Žlutá směs BISCUITS & COOKIES je univerzální bezlepková samokypřící směs na pečení. Je nejmladší z tria univerzálních směsí od Adveni a vznikla na míru Vašim přáním. Hodí se pro přípravu jemného (čajového) pečiva, jako je linecké cukroví, máslové sušenky a cookies. Připravíte s ní i výborný dortový či roládový piškot. Skvělá je i jako základ pro palačinky.

Směs neobsahuje deproteinovaný pšeničný škrob, sóju ani lupinu! Neobsahuje přidaný cukr a sůl.

Pro přípravu kynutých těst sáhněte po modré směsi SIMPLY ADVENI. Upekli byste raději bábovku, perník či bublaninu? Podívejte se na fialovou směs BAKE-A-CAKE.

Balení obsahuje 750 g sypké směsi pro přípravu těsta

RECEPT na BEZLEPKOVÉ LINECKÉ CUKROVÍ:

Ingredience

  • 200 g bezlepkové samokypřící směsi BISCUITS & COOKIES
  • 100 g másla
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 větší vejce
  • 2 g citronové kůry
  • 2 ml citronové šťávy
  • marmeláda na slepení
  • moučkový cukr na obalení

Bezlepkovou samokypřící směs BISCUITS & COOKIES smícháme s moučkovým cukrem a prosejeme na vál. Přidáme strouhanou citronovou kůru a zlehka promícháme.

Poté do sypké směsi zapracujeme máslo, vejce a citronovou šťávu. Hněteme, dokud se všechny přísady nespojí v hladké těsto (pro usnadnění práce můžeme použít též kuchyňský robot).

Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do chladničky. Necháme odpočinout alespoň 2 hodiny, nejlépe však do druhého dne. Poté těsto vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrajujeme kolečka – polovinu s otvorem a polovinu bez otvoru. Kolečka rovnáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C po dobu cca 10 minut.

Vychladlá kolečka slepujeme marmeládou a obalujeme v moučkovém cukru (nebo pokud chcete v sušeném rýžovém mléce, je to určitě zdravější a také velice dobrá varianta bílého cukru).

                                                                                                              zdroj:receptyadveni.cz  


3 komentáře:

  1. Evičko, děkuji za návštěvy na mém blogu a milé komentáře. No, a já se porozhlédnu tady ve Vašich receptech, ráda totiž peču i vařím. Přeji samé pěkné dny ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Jé máš také blog o vaření super a všimla jsem si, že máme hodně společné záliby aj koníčky :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Holky děkuji za milé komentíky :)

    OdpovědětVymazat

Oblíbené příspěvky