1 kuře, 80 g másla, 2 mrkve, 2 cibule, 200 g zelených fazolových lusků, 50 g rajčatového protlaku, 2 lžíce hladké mouky, 80 g slaniny, 2 dl bílého vína, sůl
Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na másle. Přidáme rajčatový protlak a zalijeme trochou vývaru nebo vody. Kuře nakrájíme na porce, protáhneme nudličkami slaniny, osolíme, v cibulovém základu opečeme po všech stranách a pak přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, pokrájené fazole a zahustíme jíškou z másla a mouky. Dusíme doměkka. Před dokončením omáčku zastříkneme bílým vínem.
--------------------------------------------------------------------------
KUŘECÍ PRSÍČKA V ALOBALU
500 g kuřecích prsíček, 80 g tvrdého sýra, 80 g šunky, 40 g másla, mletý pepř, mletá paprika, kari koření, sůl
Vykostěná kuřecí prsíčka nakrájíme na plátky a mírně naklepeme. Osolíme, okořeníme, poklademe plátkem sýra a plátkem šunky, lehce potřeme máslem nebo olejem a svineme. Závitek pevně zabalíme do alobalu. Upečeme na roštu v troubě nebo na grilu. Podáváme s opečenými brambory a zeleninovou oblohou.


Žádné komentáře:
Okomentovat