6 vajec, 180 g moučkového cukru, 1 balíček vanilinového cukru, 50 g kakaa, 140 g polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 50 g škrobové moučky, tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání dortové formy, griotka, čokoláda
Náplň: 1/2 I smetany ke šlehání, 2 balíčky ztužovače šlehačky, 40 g moučkového cukru, kompotované višně
Žloutky, moučkový a vanilinový cukr a kakao utřeme do pěny. Po částech přidáme prosátou mouku, smíchanou s práškem do pečiva, škrobovou moučku a pevně ušlehaný sníh z bílků. Těsto rozetřeme do tukem vymazané a moukou vysypané dortové formy a v předehřáté troubě zvolna upečeme.
Dort necháme alespoň 12 hodin odpočinout. Potom jej podélně rozřízneme na dvě části. Dva pláty pokapeme griotkou a potřeme větší částí šlehačky, kterou poklademe okapanými višněmi. Spojíme do původního tvaru. Povrch dortu potřeme zbylou šlehačkou. Střed dortu ozdobíme lupínky čokolády (vytvoříme je škrabkou na brambory), po jeho obvodu ozdobně nastříkáme kytičky a na každou položíme višni.
Žádné komentáře:
Okomentovat