- 600 g kuřecích řízků,
- sůl, pepř,
- 50 g oleje,
- 100 g cibule,
- 150 g vepřových jater,
- 100 g plněných oliv,
- tymián,
- na ozdobu hlávkový salát a plátky rajčat
Kuřecí řízky mírně naklepeme, osolíme, opepříme, opečeme po obou stranách na horkém oleji, měkké vyjmeme, do výpeku vložíme nakrájenou cibuli, zpěníme, přidáme na malé kousky nakrájená játra, osmahneme dorůžova, posypeme nakrájenými olivami a špetkou tymiánu, promícháme a chvilku podusíme. Dochutíme. Na talíři přizdobíme řízky játrovou směsí, listy hlávkového salátu a plátky rajčat.
Příloha: smažené hranolky, krokety, různě upravené brambory nebo rýže.

Žádné komentáře:
Okomentovat