Jak upéct husarské koláčky krok za krokem.
Množství: na 20 koláčků
Ingredience:
- 150 g pšeničné hladké mouky,
- 120 g másla,
- 50 g moučkového cukru,
- 30 g mletých mandlí,
- 1 žloutek,
- 1 balení vanilkového cukru,
- 1 čajová lžička citronové kůry,
- 1 hrst plátků mandlí,
- 3 polévkové lžíce rybízového džemu,
- 1 vejce na potření
Změklé máslo vyšlehejte s moučkovým a vanilkovým cukrem do krémové konzistence. Poté přimíchejte žloutek, citronovou kůru a mleté mandle, nakonec přisypte prosátou mouku.
Ze surovin vypracujte hladké těsto, které zabalte do fólie a nechte alespoň hodinu odpočívat v lednici.
Ztuhlé těsto vyválejte do válečku o průměru asi 3 cm, nakrájejte ho na 20 stejných kousků a z každého vytvarujte kuličku.
Pomocí rukojeti vařečky vytvořte do každé kuličky důlek, do kterého po upečení vložíte trochu marmelády.
Připravené koláčky potřete rozšlehaným vajíčkem, posypte mandlovými lupínky a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C asi 17 minut dozlatova.
Po upečení je vyjměte z trouby a do důlků dejte trochu marmelády. Nechte je úplně vychladnout.
Před podáváním je můžete posypat moučkovým cukrem.

Žádné komentáře:
Okomentovat