★ náročnost - porce pro 4 osoby
- 500 g vepřové svíčkové (panenky)
- 1 cibule
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce ostrého kečupu
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička worcesterské omáčky
- 100 ml světlého piva
- sůl
- olej na opečení
- feferonka na ozdobení
Z nadrobno pokrájené cibule, hořčice, kečupu, prolisovaného česneku, worcesterské omáčky, piva a soli připravíme marinádu. Z vepřové svíčkové nakrájíme medailonky, které lehce naklepeme. Vložíme je do marinády a necháme v chladnu nejméně tři hodiny proležet. Poté medailonky opečeme na rozehřátém oleji, podlijeme zbylou marinádou a krátce podusíme. Podáváme ozdobené feferonkou, pokrm můžeme doplnit chlebem nebo malými bramboráčky.

Žádné komentáře:
Okomentovat