.... Zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky je super tip na rychlé a výživné jídlo. Připravená z vývaru bude chutnat dětem i dospělým.
INGREDIENCE: Porcí:4
- Zeleninový vývar 500 ml
- Mrkev 1 ks
- Celer 1 ks
- Vejce 1 ks
- Šalotka 2 ks
- Slunečnicový olej
- Sůl
- Pepř
POSTUP:
V hrnci rozehřejte slunečnicový olej a osmažte na něm nadrobno pokrájenou šalotku.
Poté přidejte najemno nastrouhanou mrkev a pokrájený celer a zasmažte.
Zalijte vývarem, osolte, opepřete a až se bude vývar vařit, přidejte 1 rozšlehané vejce.
Polévku podávejte s drožďovými knedlíčky.
Drožďové knedlíčky do polévky.
Drožďové knedlíčky do polévky vykouzlíte během pár minut. Kostka droždí stojí pár korun, ale vašemu tělu prokáže velkou službu. Droždí je totiž plné vitamínů skupiny B, konkrétně vitamínů B1, B2, B3, B6 a B12.
INGREDIENCE: Porcí:4
- Čerstvé droždí 2 ks
- Jemná krupička 4 lžíce
- Šalotka 1 ks
- Petrželová nať
- Slunečnicový olej
- Sůl
- Pepř
POSTUP:
Nejprve si co nejvíc nadrobno pokrájejte šalotku a na slunečnicovém oleji ji orestujte.
Poté do pánvičky přidejte rozdrobené kvasnice, stáhněte plamen a nechte úplně rozpustit.
Po 5 minutách chladnutí do pánvičky přidejte krupičku, nadrobno nakrájenou petrželku, osolte a opepřete. Promíchejte, a pokud by konzistence nebyla pevná, přidejte ještě krupičku.
V dlaních vykoulejte stejně velké kuličky a povařte je v polévce nebo v horké vodě, dokud nebudou měkké.
Žádné komentáře:
Okomentovat