Horký Aperol Spritz, známý jako Hot Aperol, přináší jedinečné spojení chutí. Tento nápoj, který známe podávaný ledově vychlazený, se stává stále populárnějším nejen v létě, ale i v horských střediscích.
V této zimní variantě si vychutnáte oblíbenou nahořklou chuť likéru Aperol, která vás zahřeje během chladných dnů. Příprava je snadná a zvládnete ji i doma.
Ingredience: Porcí:4
- Bílé víno 700 ml
- Pomeranče 2 ks
- Pomerančová šťáva 300 ml
- Voda 150 ml
- Aperol 100 ml
- Třtinový cukr 55 g
- Hřebíček 3 ks
- Skořice celá 1 ks
- Badyán celý 2 ks
- Vanilkový cukr 0,5 lžičky
- Čerstvá máta
Recept:
Bílé víno, pomerančovou šťávu a vodu nalejte do většího hrnce. Na mírném ohni tuto směs pomalu zahřejte. Dejte pozor, aby nezačala vřít, jinak by se mohl vypařit alkohol.
Jakmile je směs dostatečně horká, přidejte Aperol a cukr. Dobře promíchejte, aby se cukr rozpustil.
Následně do směsi přidejte hřebíček, skořici, badyán a vanilkový cukr. Nechte vše louhovat na mírném ohni asi 10-15 minut, aby se chutě spojily.
Omyjte chemicky neošetřené pomeranče a nakrájejte je na tenké plátky, včetně kůry. Pomeranče dodají nápoji svěžest a atraktivní vzhled.
Když je nápoj dostatečně aromatický, nalijte ho do sklenic. Ozdobte každou sklenici plátkem pomeranče, případně tyčinkou skořice a několika lístky čerstvé máty.
Zajímavé tipy:
Pokud chcete experimentovat, zkuste použít různé druhy džusů (např. jablečný nebo mangový) pro jinou chuť.
Můžete také přidat další koření podle chuti, například zázvor nebo kardamom.
Pokud máte rádi silnější nápoje, můžete zvýšit množství Aperolu.
Mějte však na paměti, že horký Aperol je již dost silný, a tak doporučuji zachovat míru.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bombardino je teplý alkoholický nápoj, který vznikl v italském Livignu k zahřátí promrzlých lyžařů. Jeho obliba trvá dodnes, především pak v zimním období.
A připravit si jej můžete i doma, stačí vám k tomu jen pár ingrediencí.
Ingredience: Porcí:4
- Vaječný koňak 4 dl
- Mléko 1,6 dl
- Whisky 1,6 dl
- Šlehačka
Recept:
Vaječný koňak s whisky zahřejeme s mlékem.
Nesmíme ale překročit teplotní hranici 80 °C, tekutina nesmí vřít.
Nalijeme do hrníčků a ozdobíme šlehačkou.
Zajímavé tipy:
Bombardino můžete vylepšit také špetkou skořice.
Žádné komentáře:
Okomentovat