VINNÉ CUKROVÍ
Příprava: 15 minut
Vykrajování a pečení: 1 hodina
- 300 g hladké mouky
- 1 máslo (nenahrazovat)
- 1 žloutek
- 5 lžic bílého polosladkého vína
- na obalení směs moučkového a vanilkového cukru
1. Těsto zpracujte v robotu nebo na válu. Nechte ho krátce rozležet v chladničce, stačí 30 minut. Pokud budete péct druhý den, počítejte s tím, že máslové těsto hodně ztuhne a je třeba ho nechat chvilku vzpamatovat.
2. Vyválejte vyšší placku (asi 4–5 mm) a vykrájejte nekomplikované tvary. Hlavně vynechte vykrajovátka, která mají uzoučké detaily. Upečené cukroví je tak křehké, že by se odlomily.
3. Pečte v troubě rozpálené na 175 °C asi 10 minut do jemného zrůžovění. Cukroví se začne nafukovat, a tak při pozdější manipulaci musíte dávat pozor, abyste ho nepromáčkli.
4. Ještě horké tvary obalte ve směsi cukru.
Nazvěte si ho podle své fantazie,obvykle peču stromečky a hvězdičky, takže u nás je to prostě – opilý les.
Na cukroví si opravdu pochutnáte. A garantuji, že je to jeden z nejjednodušších receptů. Ještě je tu jedna příjemná věc. Nezapomeňte, že při pečení v rozpálené kuchyni na vás zbude sklenka dobrého vychlazeného vína
Žádné komentáře:
Okomentovat