Limetková omáčka se skvěle hodí například na přelití palačinek, lívanců, nebo jiných dobrot. S malou úpravou se dobře hodí také třeba ke kuřecímu masu.
Ingredience
- 125 ml limetkové - citronové šťávy (cca 6 limetek stačí)
- nastrouhaná kůra ze 2 limetek ( 2 citrony )
- 2 lžíce tekutého medu
- 2,5 lžíce třtinového cukru
- 1 lžička strouhaného zázvoru
- 400 ml vody
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
Všechny ingredience dáme do kastrolu
a za stálého míchání na mírném plameni přivedeme k varu. Vaříme, dokud
limetková omáčka nezhoustne. Takto nachystanou omáčku z limetek a
limetkové šťávy můžeme podávat např. k lívancům nebo palačinkám.
Žádné komentáře:
Okomentovat