Těsto:
- 400 g polohrubé mouky
- špetka soli
- 100 ml oleje
- 1 vejce
- 200 ml mléka
- 25 g kvasnic
- 7 lžiček cukru
Krém:
- 0,75 l mléka
- 1 pudingový prášek s vanilkovou příchutí
- 2 lžíce krystalového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 - 2 lžíce rumu
Příprava:
- Do teplého mléka dáme cukr a rozdrobíme kvasnice. Do mísy nasypeme mouku, osolíme, přidáme celé vejce, olej a vzejitý kvásek.
- Vypracujeme vláčné těsto, je-li potřeba, přidáme trochu mouky. Necháme vykynout nebo dáme těsto přímo na plech vyložený papírem na pečení, necháme chvíli kynout,pak upečeme a na kostičky krájíme až po upečení.
- Z vykynutého těsta ukrajujeme malou lžičkou kousky, tvarujeme buchtičky a skládáme je na vymazaný plech těsně vedle sebe.
- Každou buchtičku potřeme po stranách tukem (než vedle ní položíme další). Na plechu necháme ještě chvíli kynout, upečeme ve vyhřáté troubě dorůžova.
Krém:
Z mléka, cukru a pudingového prášku uvaříme klasickým způsobem puding, rum přidáme do mléka hned na začátku.
Žádné komentáře:
Okomentovat