Ingredience:
- 1 kg jedlých kaštanů
- 150 g cukru
- 100 g másla
- 3 vejce
- 100 ml rumu
- tuk a hrubá mouka na vysypání formy
Postup:
Kaštany nařízneme do kříže a upečeme je na plechu v troubě při 180 °C asi 25 minut doměkka. Po vychladnutí kaštany oloupeme a umelelem, dáme do mísy. Ke kaštanům přidáme cukr, rozpuštěné máslo, žloutky, rum a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy (nejlépe dortové o průměru cca 23 cm) a vložíme do předem vyhřáté trouby na 170 °C. Pečeme asi 40 minut a po vychladnutí moučník nakrájíme. Každý kousek můžeme ozdobit kopečkem čerstvé šlehačky.
Žádné komentáře:
Okomentovat