středa 1. listopadu 2023

ZÁKLADNÍ MÁSLOVÉ TĚSTO.

 

Křehké máslové cukroví

Klasické máslové cukroví nesnese náhražky. Zapomeňte na rostlinné tuky a použijte jen skutečné máslo. 

Výsledná chuť stojí za větší finanční investici.

* 330 g hladké mouky
* 250 g másla
* 90 g moučkového cukru
* 3 žloutky
* 1 vanilkový cukr
* kůra z 1 citronu


Do změklého másla přidáme moučkový cukr, žloutky, vanilkový cukr, citronovou kůru, hladkou mouku. 

Vypracujeme vláčné těsto a necháme v chladu do druhého dne uležet. 

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 150 °C asi 15 až 20 minut podle tloušťky vyváleného plátu. 

Rozležení 14 dnů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky