- 8 středně velkých brambor,
- 250 g netučného tvarohu,
- 4 lžíce netučného mléka,
- 1 lžička sekané petrželky,
- 1 lžička sekané pažitky,
- trochu černého pepře a soli
POSTUP:
Troubu předehřejeme na 200°C. Brambory důkladně omyjeme a osušíme. Každý brambor zvlášť zabalíme do kousku alobalu a pečeme v troubě na středním roštu asi hodinu. Mezitím si připravíme bylinkový tvaroh. Netučný tvaroh rozmícháme s mlékem na hustý krém. Podle chuti přidáme petrželku, pažitku, pepř a sůl. Brambory vyndáme z trouby,alobal rozevřeme a brambory svrchu nakrojíme. Otvor naplníme bylinkovým tvarohem a brambory podáváme. K pečeným bramborám se velmi dobře hodí hlávkový salát.
TIP: tento pokrm je vhodný také jako svačinka mezi hlavními jídly nebo jako předkrm.
Žádné komentáře:
Okomentovat