pátek 1. září 2023

BRAMBORY V ALOBALU S BYLINKOVÝM TVAROHEM

  •  8 středně velkých brambor,
  • 250 g netučného tvarohu,
  • 4 lžíce netučného mléka,
  • 1 lžička sekané petrželky,
  • 1 lžička sekané pažitky, 
  • trochu černého pepře a soli

POSTUP:

Troubu předehřejeme na 200°C. Brambory důkladně omyjeme a osušíme. Každý brambor zvlášť zabalíme do kousku alobalu a pečeme v troubě na středním roštu asi hodinu. Mezitím si připravíme bylinkový tvaroh. Netučný tvaroh rozmícháme s mlékem na hustý krém. Podle chuti přidáme petrželku, pažitku, pepř a sůl. Brambory vyndáme z trouby,alobal rozevřeme a brambory svrchu nakrojíme. Otvor naplníme bylinkovým tvarohem a brambory podáváme. K pečeným bramborám se velmi dobře hodí hlávkový salát.

TIP: tento pokrm je vhodný také jako svačinka mezi hlavními jídly nebo jako předkrm.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky