Doba přípravy: 30 minut
2 bulvy celeru
1 vejce
100 g hladké mouky
150 g strouhanky
sůl, olej, citronová šťáva
Postup:
Umytý celer nakrájíme na plátky o síle 1 cm a pokapeme citronem Osolíme vodu v hrnci a přivedeme ji k varu. Vaříme asi 10 minut, dokud celer zčásti nezměkne. Poté ho vyndáme a usušíme. Mezitím si připravíme klasický trojobal: mouku, rozšlehané vejce a strouhanku. Obalený celer vložíme do rozpáleného oleje a smažíme 8-10 minut z obou stran.
Přílohy: různě upravené brambory
K celerovým řízkům se skvěle hodí tatarská omáčka.
Zdroj: www.rizky.cz
Ahojky Evičko, trochu jsem Ti to tu prošmějdila, super receptíky ⚛ ღ ♥ tyto řízečky mám ráda ⚛ ღ ♥
OdpovědětVymazatAhoj Leničko, také jsem je vyzkoušela :)
Vymazat