úterý 15. listopadu 2022

CELEROVÉ ŘÍZKY

 


Doba přípravy: 30 minut

Suroviny: 

2 bulvy celeru 

1 vejce 

100 g hladké mouky 

150 g strouhanky 

sůl, olej, citronová šťáva 

Postup: 

Umytý celer nakrájíme na plátky o síle 1 cm a pokapeme citronem Osolíme vodu v hrnci a přivedeme ji k varu. Vaříme asi 10 minut, dokud celer zčásti nezměkne. Poté ho vyndáme a usušíme. Mezitím si připravíme klasický trojobal: mouku, rozšlehané vejce a strouhanku. Obalený celer vložíme do rozpáleného oleje a smažíme 8-10 minut z obou stran. 

Přílohy: různě upravené brambory

K celerovým řízkům se skvěle hodí tatarská omáčka.

                                                                                                                                 Zdroj: www.rizky.cz

2 komentáře:

  1. Ahojky Evičko, trochu jsem Ti to tu prošmějdila, super receptíky ⚛ ღ ♥ tyto řízečky mám ráda ⚛ ღ ♥

    OdpovědětVymazat

Oblíbené příspěvky