čtvrtek 21. října 2021

Linecké mrkvánky

 














Ingredience:

250 g  strouhaná mrkev

400 g hladké celozrnné mouky

250 g másla

1 čajová lžička prášku do pečení

špetka soli

vanilka

marmeláda nebo povidla

Postup:

Mrkev, mouku, máslo, prášek do pečení, špetku soli a vanilku vložte do mísy a dobře promíchejte.

Vzniklé těsto rozválejte na pomoučeném válu na zhruba 2 mm tenký plát. Z něj pak vykrajovátkem tvořte kolečka či jiné libovolné tvary.

Kolečka vyskládejte na plech a pečte v předehřáté troubě na 170 °C do růžova. Poté vyjměte a nechte vychladnout.

Dvojice mrkvánku spojte marmeládou nebo povidly a podávejte.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky