Tento lískovo oříškový krém můžete použít nejen do trubiček. Každý, kdo ochutná, dosáhne blaženosti už po prvním soustu a nebude chtít už nic jiného...
Tenhle oříškový krém je prostě boží. Jak na něj? Není to nic složitého, stačí znát několik fint, které znásobí chuťový orgasmus.
Recept na lískovo oříškový krém:
50 g lískových oříšků ♦ zbavených slupek ♦ 150 g změklého másla ♦ 100 g moučkového cukru ♦ 50 ml smetany ke šlehání
50 g lískových oříšků ♦ zbavených slupek ♦ 150 g změklého másla ♦ 100 g moučkového cukru ♦ 50 ml smetany ke šlehání
Oříšky opražte v troubě na pekáčku, a jakmile slupka na jejich povrchu popraská, nasypte je do textilní utěrky, vymněte a bílá jádra jemně nastrouhejte. Strouhané oříšky do krému raději prosejte, aby při plnění neucpávaly špičku!
Máslo vyšlehejte s cukrem doběla a zašlehejte do pěny smetanu s většinou strouhaných ořechů. Krém naplňte do sáčku s řezanou špičkou (raději větší průměr!) a trubičky jím naplňte. Krémové konce pak posypte zbytkem drti a celé trubičky lehce poprašte moučkovým cukrem. Než ale krém do trubiček napumpujete, vyplatí se je nechat chvíli odležet.
Žádné komentáře:
Okomentovat