- kroupy - hrst: 4 ks
- slanina: 100 g
- česnek - stroužky: 4 ks
- mrkev: 4 ks
- brambory: 2 ks
- cibule: 2 ks
- kuřecí vývar: 1200 ml
- řapíkatý celer: 100 g
- bobkový list: 4 ks
- sušený tymián
- majoránka
- pepř
- sůl
- petrželová nať
Slaninu opečeme v hrnci. Přidáme nakrájenou cibuli a orestujte ji dozlatova. Poté vmícháme utřený česnek, bobkové listky, sušený tymín, majoránku a necháme asi 1 minutu rozvonět. Zalejeme horkým vývarem, přidáme mrkev, řapíkatý celer, brambory a kroupy. Kroupy dáme před vařením na noc do studené vody. Přivedeme k varu, zmírníme plamen a vaříme do změknutí zeleniny asi 25 minut.
Polévku dochutíme solí, pepřem, případně podle chuti bylinkami a uvařenou zeleninu nakrájíme na kousky. Kroupovou polévku se zeleninou podáváme s nasekanou petrželkovou natí.
Žádné komentáře:
Okomentovat