Ingredience
- 100 g bílé čokolády
- 150 g mletých lískových oříšků
- 500 g moučkového cukru
- 20 g 100% tuku
- 1 plechovka sladkého kondenzovaného mléka
- 5 lžic vařící vody
- pomleté lískové ořechy (na obalení)
- čokoládová poleva (na potření)
Postup přípravy koulí svatého Mikuláše
1
Moučkový cukr nasypeme na pánev a zalijeme ho vařící vodou.
Přidáme k němu čokoládu rozporcovanou na menší kousky a změklý tuk.
Zahříváme tak dlouho, než se ingredience rozpustí a vytvoří stejnorodou směs.
2
Poté přilijeme kondenzované mléko a velmi pomalu, za stálého míchání, přivedeme k varu.
V momentě, kdy směs zhoustne, odstavíme pánev z plotny.
Žádné komentáře:
Okomentovat