čtvrtek 21. října 2021

KOULE SVATÉHO MIKULÁŠE


Ingredience

  • 100 g bílé čokolády
  • 150 g mletých lískových oříšků 
  • 500 g moučkového cukru
  • 20 g 100% tuku
  • 1 plechovka sladkého kondenzovaného mléka
  • 5 lžic vařící vody
  • pomleté lískové ořechy (na obalení) 
  • čokoládová poleva (na potření)

Postup přípravy koulí svatého Mikuláše

1

Moučkový cukr nasypeme na pánev a zalijeme ho vařící vodou. 

Přidáme k němu čokoládu rozporcovanou na menší kousky a změklý tuk. 

Zahříváme tak dlouho, než se ingredience rozpustí a vytvoří stejnorodou směs.

2

Poté přilijeme kondenzované mléko a velmi pomalu, za stálého míchání, přivedeme k varu. 

V momentě, kdy směs zhoustne, odstavíme pánev z plotny.

3

Jakmile hmota dostatečně ochladne, vsypeme do ní namleté oříšky 

a vypracujeme z ní kuličky – ideálně o velikosti vlašského ořechu. 

Ty necháme dochladit a nakonec polijeme čokoládou a zasypeme oříšky či kokosem.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky