pátek 30. července 2021

Sekaná „de luxe“. / Sekaná z drůbežího masa

Ingredience    

  • mleté hovězí maso 1   kg
  • mleté vepřové 500   g
  • uzený bůček 10   plátky
  • MAGGI Tekutý bujón Hovězí 2   lžíce
  • mrkev 1   ks
  • cibule 1   ks
  • česnek 3   stroužky
  • majoránka 1   lžička
  • petrželová nať 1   svazek
  • hořčice 1   lžíce
  • sůl 1   špetka
  • černý pepř 1   špetka

Postup

Mleté maso vložte do misky. Přidejte tekutý bujón, majoránku a hořčici.

Mrkev oškrábejte a nastrouhejte na jemném struhadle.

Cibuli nakrájejte na kostičky a pak ji osmažte dosklovata na pánvi s troškou oleje. Na konci smažení přidejte nasekaný česnek a restujte ještě asi 2 minuty. Cibuli a česnek nechejte vystydnout a přidejte k masu.

Petrželovou nať nasekejte nadrobno a přidejte ji ke směsi.

Maso důkladně rukama promíchejte a na konec je dochuťte solí a pepřem.

Pekáč nebo libovolnou pečicí formu pečlivě vyložte plátky bůčku, přidejte na ně mleté maso a lehce přimáčkněte. Horní stranu směsi přikryjte zbylými plátky bůčku. Pečte při teplotě 190 °C asi 45 minut až 1 hodinu.


Ingredience

  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • kousek másla
  • 500 g mletého kuřecího masa (nejlépe mix stehenních a prsních řízků)
  • 1 vejce
  • trocha pepře
  • trocha soli
  • 1/2 lžičky sladké papriky
  • 1 lčíce pikantní hořčice
  • 1 hrst sekané zelené petrželky
  • 2–3 lžíce strouhanky
  • 150 g libovější anglické slaniny

Postup přípravy

  1. 1. Cibuli a stroužky česneku nakrájíme najemno a pak opečeme na másle. Směs necháme lehce vychladnout.
  2. 2. Mleté kuřecí maso vložíme do mísy, přidáme připravenou cibulovou směs, vejce, pepř, sůl, mletou sladkou papriku, hořčici, petrželku, strouhanku a vše promícháme. Formu na srnčí hřbet vyložíme plátky anglické slaniny a masovou směs na ni rozložíme. 

  3. 3. Slaninu vyskládáme i nahoru a formu pak vložíme do trouby, kde maso zapékáme při 180 °C asi 45 minut. Upečenou sekanou podáváme nejlépe s bramborovou kaší.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky