Ingredience
- mleté hovězí maso 1 kg
- mleté vepřové 500 g
- uzený bůček 10 plátky
- MAGGI Tekutý bujón Hovězí 2 lžíce
- mrkev 1 ks
- cibule 1 ks
- česnek 3 stroužky
- majoránka 1 lžička
- petrželová nať 1 svazek
- hořčice 1 lžíce
- sůl 1 špetka
- černý pepř 1 špetka
Postup
Mleté maso vložte do misky. Přidejte tekutý bujón, majoránku a hořčici.
Mrkev oškrábejte a nastrouhejte na jemném struhadle.
Cibuli nakrájejte na kostičky a pak ji osmažte dosklovata na pánvi s troškou oleje. Na konci smažení přidejte nasekaný česnek a restujte ještě asi 2 minuty. Cibuli a česnek nechejte vystydnout a přidejte k masu.
Petrželovou nať nasekejte nadrobno a přidejte ji ke směsi.
Maso důkladně rukama promíchejte a na konec je dochuťte solí a pepřem.
Pekáč nebo libovolnou pečicí formu pečlivě vyložte plátky bůčku, přidejte na ně mleté maso a lehce přimáčkněte. Horní stranu směsi přikryjte zbylými plátky bůčku. Pečte při teplotě 190 °C asi 45 minut až 1 hodinu.
Ingredience
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- kousek másla
- 500 g mletého kuřecího masa (nejlépe mix stehenních a prsních řízků)
- 1 vejce
- trocha pepře
- trocha soli
- 1/2 lžičky sladké papriky
- 1 lčíce pikantní hořčice
- 1 hrst sekané zelené petrželky
- 2–3 lžíce strouhanky
- 150 g libovější anglické slaniny
Žádné komentáře:
Okomentovat