- 600 g vepřové kýty nebo vykostěných kotlet,
- 100 g rajčatového protlaku,
- 1 dl červeného vína,
- větší cibule,
- 80 g oleje,
- mletá sladká paprika,
- tymián, mletý pepř, sůl
Z kýty nebo kotlet nakrájíme plátky, naklepeme osolíme a opepříme. Na oleji zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme maso, prudčeji je po obou stranách opečeme, zaprášíme mletou paprikou a zmírníme oheň. Po chvíli na každý plátek navrstvíme lžíci rajčatového protlaku, posypeme špetkou tymiánu a vše podlijeme červeným vínem. Plátky obrátíme, lehce promícháme a dále dusíme. Podle chuti můžeme přidat lžičku cukru a dodusíme doměkka.
Podáváme s bílým pečivem a zeleninovým salátem nebo s opékanými brambory.

Žádné komentáře:
Okomentovat