- 600 g vepřové kýty,
- 40 g slaniny,
- 4 vejce,
- 40 g tuku,
- lžíce mouky,
- cibule, hořčice, pepř, sůl
Z masa nakrájíme řízky a hodně je naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, na každý řízek položíme plátek slaniny, vejce uvařené natvrdo, pak maso přehneme, zavineme a upevníme párátkem, kovovými jehlami, nebo ovážeme nití. Prudce opečeme na tuku po obou stranách, podlijeme a dusíme doměkka. Pak šťávu zaprášíme lžící mouky a zasmahneme. Závitky podélně rozkrojíme, porce položíme na talíř vedle sebe vejcem nahoru, poklademe na kolečka nakrájenou cibulí a podlijeme šťávou.
Podáváme s bramborem nebo s rýží.

Žádné komentáře:
Okomentovat