TĚSTO:
- 250 ml vody
- 60 g másla
- 60 g sádla
- 160 g hrubé mouky
- 4 vejce
KRÉM:
- 250 ml mléka
- 2 PL hrubé mouky
- 200 g másla
- 150 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 5 PL rumu
Vodu, máslo a sádlo přivedeme do varu. Za stálého míchání pomalu přisypáváme mouku a mícháme tak dlouho, až je těsto hladké a nechytá se nádoby ani vařečky. Do vychladlého těsta postupně vmícháme všechna vejce. Takto připraveným těstem naplníme cukrářský pytlík s ozdobnou špičkou a na vymazaný plech stříkáme věnečky. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 200 stupňů a pečeme dozlatova. Ještě teplé věnečky rozkrojíme a necháme vychladnout. Spodní díl věnečku naplníme krémem a položíme na něj vrchní díl. Věnečky pocukrujeme moučkovým cukrem nebo poléváme rumovou polevou.
Krém: Ve vlažném mléce rozmícháme mouku a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Za občasného zamíchání ji necháme vychladnout. Zvlášť utřeme máslo s moučkovým cukrem, vanilinovým cukrem, rumem a vychladlou kaši po částech zašleháme.

Žádné komentáře:
Okomentovat