8 kuřecích paliček, sůl, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1/2 lžičky drceného koriandru, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce citrónové šťávy, 200ml bílého suchého vína, 50g másla, 200g hrášku, 1 barevná paprika, 2 rajčata, 250 g rýže
Kuřecí paličky osolíme, poprášíme zázvorem a koriandrem, a na rozpáleném oleji osmahneme ze všech stran. Opékáme dozlatova. Maso zakapeme citrónovou šťávou, podlijeme vínem, přiklopíme a dusíme při mírné teplotě doměkka. Nakonec přidáme polovinu másla, prohřejeme a odstavíme. V druhém hrnci rozehřejeme zbylé máslo, přidáme hrášek a dusíme doměkka. Vmícháme nakrájenou papriku a rajčata, prohřejeme a přimícháme uvařenou rýží. Zalijeme šťávou z kuřete, promícháme a podle potřeby dosolíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat