- 500 g zadního králičího masa (kýta, hřbet),
- 200 g žampionů,
- větší cibule,
- 1 pórek,
- 2 mrkve,
- 4 stroužky česneku,
- 40 g másla,
- 40 g oleje,
- 1 dl kečupu,
- hladká mouka,
- pepř, sůl
Vykostěné králičí maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a promneme s prolisovaným česnekem. Necháme chvíli odležet. Drobně nakrájenou cibuli osmahneme na oleji dorůžova, přidáme kolečka nakrájenou mrkev, pórek a na plátky nakrájené žampiony. Vše dobře promícháme a podusíme. Přidáme maso a dále dusíme doměkka. Před dokončením šťávu zaprášíme moukou, zasmahneme, přidáme kečup a dodusíme. Nakonec můžeme přidat trochu červeného vína.
Žádné komentáře:
Okomentovat