Koláčky vhodné k domácím oslavám nebo na svatební stůl.
Ingredience:
- Cukr 9 kostek
- Vejce 2 ks
- Mléko 9 lžic
- Tuk 250 g
- Droždí 60 g
- Polohrubá mouka 1 l
Na potření:
- Bílek
Na obalení:
- Cukr moučka
Náplň:
- Tvarohová, maková nebo povidlová
Postup přípravy:
V misce necháme vzejít kvásek z kvasnic, cukru a části vlažného mléka (asi 10 minut).
V míse utřeme vejce s tukem, přidáme trochu mouky.
Jakmile vzejde kvásek, přidáme jej k utřenému tuku, dolijeme mléko a dosypeme mouku.
Vypracujeme vláčné těsto.
Z těsta ukrojíme část a vyválíme ji, rádýlkem vykrájíme menší čtverečky
a plníme je náplní (tvarohová, maková, povidlová).
U jednotlivých koláčků spojíme rohy a klademe je na pečící papír.
Před vložením do trouby je potřeme rozšlehaným bílkem.
Nekynuté koláčky pečeme při 150 °C asi 40 minut.
Upečené koláčky obalíme v moučkovém cukru.

Žádné komentáře:
Okomentovat