středa 11. června 2025

FAZOLE NA MRKVI A CELERU












Suroviny:4 porce

2 konzervy velkých bílých fazolí

2 středně velké mrkve

0,5 středně velký celer

6 lžíc 7% krémové Ramy na vaření

nebo oleje

2 tenké plátky másla

2 lžička Solamylu

smetana na vaření

sůl

mletý pepř

2 lžičky octa (podle chuti)


Postup přípravy:

Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kostičky.

V kastrůlku roztopíme máslo a mrkev s celerem na něm krátce orestujeme.

Směs osolíme, opepříme, podlijeme asi 150 ml vody a dusíme cca 10 minut.

Do zeleniny přidáme scezené fazole z konzervy, společně prohřejeme a zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali Solamyl.

Pak již jen krátce provaříme a podáváme s opečenou klobásou a chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky