Suroviny:4 porce
2 konzervy velkých bílých fazolí
2 středně velké mrkve
0,5 středně velký celer
6 lžíc 7% krémové Ramy na vaření
nebo oleje
2 tenké plátky másla
2 lžička Solamylu
smetana na vaření
sůl
mletý pepř
2 lžičky octa (podle chuti)
Postup přípravy:
Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kostičky.
V kastrůlku roztopíme máslo a mrkev s celerem na něm krátce orestujeme.
Směs osolíme, opepříme, podlijeme asi 150 ml vody a dusíme cca 10 minut.
Do zeleniny přidáme scezené fazole z konzervy, společně prohřejeme a zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali Solamyl.
Pak již jen krátce provaříme a podáváme s opečenou klobásou a chlebem.
Žádné komentáře:
Okomentovat