Suroviny:
Porce: 1-2 porce
200 g tmavých (nebo bílých) fazolí předem uvařených
- nebo z plechovky
50 g mrkve
50 g celeru
50 g petržele
- (nebo mraženou kořenovou zeleninu pod svíčkovou)
1/4 ks zelené papriky
1 kus zelené cibulky
1 zarovnaná lžíce hladké mouky
1 lžíce másla
1 zarovnaná lžička cukru popřípadě stejné
množství medu nebo sacharinu
1 lžička octa
2 kuličky nového koření
sůl
Na másle orestujeme zelenou cibulku, přidáme na malé kostičky nakrájenou zeleninu.
Chvíli restujeme, přidáme mouku, zase chvíli restujeme, rozmícháme,
zalijeme trochou vody a vaříme asi 5-7 minut.
Přidáme fazole, nové koření, podle potřeby ještě vodu, sůl, cukr.
Nakonec pokapeme octem, promícháme, odstavíme.
Podáváme s vajíčkem, popřípadě s chlebem.
Žádné komentáře:
Okomentovat