středa 11. června 2025

FAZOLE NA ZELENINĚ

Suroviny:











Porce: 1-2 porce

200 g tmavých (nebo bílých) fazolí předem uvařených 

- nebo z plechovky

50 g mrkve

50 g celeru

50 g petržele

- (nebo mraženou kořenovou zeleninu pod svíčkovou)

1/4 ks zelené papriky

1 kus zelené cibulky

1 zarovnaná lžíce hladké mouky

1 lžíce másla

1 zarovnaná lžička cukru popřípadě stejné 

množství medu nebo sacharinu

1 lžička octa

2 kuličky nového koření

sůl

Na másle orestujeme zelenou cibulku, přidáme na malé kostičky nakrájenou zeleninu.

Chvíli restujeme, přidáme mouku, zase chvíli restujeme, rozmícháme, 

zalijeme trochou vody a vaříme asi 5-7 minut.

 Přidáme fazole, nové koření, podle potřeby ještě vodu, sůl, cukr. 

Nakonec pokapeme octem, promícháme, odstavíme. 

Podáváme s vajíčkem, popřípadě s chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky