Vyzkoušejte recept na jemné pomerančové hvězdičky – dokonalé máslové cukroví s osvěžující citrusovou chutí. Skvělé na Vánoce i ke kávě.
Ingredience:
250 g hladké mouky
150 g másla
70 g moučkového cukru
1 žloutek
1 lžička vanilkového cukru
2 lžíce čerstvé pomerančové šťávy
nastrouhaná kůra z 1 bio pomeranče
cukr na obalování nebo poleva dle chuti
Postup přípravy:
Smíchejte mouku, cukr, máslo, žloutek, vanilkový cukr, pomerančovou šťávu a kůru.
Vypracujte hladké těsto, které necháte v lednici odpočinout alespoň 30 minut.
Těsto rozválejte a vykrajujte hvězdičky.
Pečte na 170 °C asi 10–12 minut, dokud okraje lehce nezrůžoví.
Po vychladnutí můžete hvězdičky obalit v cukru nebo ozdobit polevou.
Žádné komentáře:
Okomentovat