- 150g - kysané zelí, okapané
- 1ks - cibule
- olej
- 80g - uzené maso plec, krkovice, kuřecí stehno...
- 1- stroužek česneku, větší
- 1- lžička rajský protlak, plnější
- 150g - cizrny
- sůl
- pepř mletý
- cukr - není nutný
Na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli dorůžova, přidáme drobně pokrájené uzené maso, které také krátce osmažíme. Ke konci smažení vmícháme provonět protlak s česnekem. Do masové směsi vmícháme okapané zelí, které opepříme a dle kyselosti směsi můžeme dosladit lžičkou cukru. Vše necháme pod poklicí podusit asi 10-15 minut, tak aby zelí změklo na skus. Nakonec do směsi vmícháme předvařenou nebo okapanou sterilovanou cizrnu, kterou necháme prohřát.
Žádné komentáře:
Okomentovat