úterý 6. května 2025

DUŠENÉ ZELÍ S UZENÝM MASEM A CIZRNOU

    • 150
       g - kysané zelí, okapané
    • 1
       ks - cibule
    • olej
    • 80
       g - uzené maso plec, krkovice, kuřecí stehno...
    • 1
       - stroužek česneku, větší
    • 1
       - lžička rajský protlak, plnější
    • 150
       g - cizrny 
    • sůl
    • pepř mletý
    • cukr - není nutný


 

          Na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli dorůžova, přidáme drobně pokrájené uzené maso, které také krátce osmažíme. Ke konci smažení vmícháme provonět protlak s česnekem. Do masové směsi vmícháme okapané zelí, které opepříme a dle kyselosti směsi můžeme dosladit lžičkou cukru. Vše necháme pod poklicí podusit asi 10-15 minut, tak aby zelí změklo na skus. Nakonec do směsi vmícháme předvařenou nebo okapanou sterilovanou cizrnu, kterou necháme prohřát.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky