Jahodové snídaňové řezy
Příprava 5 min - Hotovo za 30 min
Počet porcí - 11
100 g ovesných vloček
100 g hladké mouky
80 g hnědého cukru
špetka mletého zázvoru
špetka soli
120 g másla, rozpuštěného
300 g jahod, nakrájených na malé kousky
1 lžička škrobu
2 lžíce citronové šťávy
moučkový cukr na posypání
1.Předehřejte troubu na 190 °C a hranatý pekáček (20×20 cm) vyložte pečicím papírem.
2.Ve velké míse smíchejte vločky, mouku, cukr, mletý zázvor a sůl.
Přelijte rozpuštěným máslem a dobře promíchejte. Dejte stranou 4 lžíce směsi.
3.Zbytek rovnoměrně upěchujte do pekáčku a navrch rozdělte jahody.
Posypte rovnoměrně škrobem, pokapejte citronovou šťávou
a navrch rozdělte zbylou vločkovou směs.
4.Pečte 25–30 minut dozlatova.
5.Pak nechte úplně vychladnout a teprve potom nakrájejte.
Před podáváním můžete pocukrovat.
Žádné komentáře:
Okomentovat