čtvrtek 6. února 2025

STUDENÝ RESTAURANT Z ČERVENÉ ŘEPY.

                                                                     Studený restaurant z červené řepy.

Příprava 20 min - Hotovo za 30 min

Počet porcí - 4


5 středních čerstvých červených řep i s natí

750 ml studené vody

500 ml zeleninového vývaru

1 lžíce krystalového cukru

300 ml podmáslí

150 ml tučného bílého jogurtu

1 lžíce citronové šťávy

sůl a pepř

K nasycení:

4 vejce, vařená natvrdo, oloupaná, nakrájená na čtvrtky

kopr

4 ředkvičky, nakrájené na tenounké plátky

100 g balkánského sýra, rozdrobeného


1.Umyjte důkladně řepu, oloupejte ji a nastrouhejte.

2.Dejte ji do hrnce a zalijte 750 ml vody či takovým množstvím, 

aby řepa byla potopená. Pomalu přiveďte k varu, pak snižte teplotu 

a opravdu pomalu vařte tak 20 minut. Až řepa změkne, přilijte vývar 

a přisypte lžíci cukru, promíchejte a nechte vychladnout odstavené nebo v ledničce. 

Předtím můžete, ale nemusíte řepu trochu rozmixovat tyčovým mixérem.

3.Do studené polévky přidejte podmáslí a jogurt a promíchejte. 

Polévku ochutnejte, a pokud se vám zdá sladká, přikápněte trochu citronové šťávy. 

Ochuťte solí a pepřem.

4.Polévku nalijte do talířů a ozdobte vařeným vejcem, kop­rem, ředkvičkami 

a balkánským sýrem. 

                                                Polévku můžete doplnit také tenkými kolečky salátové okurky.

                                                                                                            zdroj:penny.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky