INGREDIENCE:
.... na 12 porcí
- Polohrubá mouka 640 g
- Cukr krupice 240 g
- Podmáslí 480 g
- Vejce 4 ks
- Řepkový olej 170 g
- Citron bio 6 ks
- Kypřicí prášek do pečiva 26 g
- Vanilka mletá 0,5 lžičky
- Sůl 2 špetky
POSTUP:
- Podmáslí a vejce vyndáme alespoň 2 hodiny před pečením ven z lednice.
- Podmáslí dáme do větší mísy, přidáme olej, kůru a následně i šťávu ze všech citronů. Prošleháme pomocí metličky.
- Do menší mísy nebo odměrky rozklepneme vejce, přidáme cukr a vyšleháme pomocí šlehače do pěny, která bude mít nadýchanou a mírně hustou konzistenci.
- Vaječnou pěnu přidáme k ostatním mokrým surovinám a metličkou zapracujeme.
- Poté přidáme mouku, prášek do pečiva, mletou vanilku, špetku soli a vypracujeme hladké hustější těsto.
- Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou.
- Těsto přelijeme do formy a dáme ihned péct do trouby vyhřáté na 180 °C.
- Bábovku pečeme asi 40 minut – hotovou bábovku poznáme tak, že do ní zapíchnete špejli, pokud se na ni nenalepí žádné těsto, je upečená.
- Po upečení necháme bábovku ještě chvíli dojít ve vypnuté troubě. Necháme vychladnout a poté vyklopíme z formy.
Žádné komentáře:
Okomentovat