pondělí 10. června 2024

CITRONOVÁ BÁBOVKA

 



















  Citronová bábovka má nádherně jemnou, svěží chuť a doslova se rozplývá na jazyku.

INGREDIENCE:

.... na 12 porcí

  • Polohrubá mouka 640 g
  • Cukr krupice 240 g
  • Podmáslí 480 g
  • Vejce 4 ks
  • Řepkový olej 170 g
  • Citron bio 6 ks
  • Kypřicí prášek do pečiva 26 g
  • Vanilka mletá 0,5 lžičky
  •  Sůl 2 špetky

POSTUP:

  1. Podmáslí a vejce vyndáme alespoň 2 hodiny před pečením ven z lednice.
  2. Podmáslí dáme do větší mísy, přidáme olej, kůru a následně i šťávu ze všech citronů. Prošleháme pomocí metličky.
  3. Do menší mísy nebo odměrky rozklepneme vejce, přidáme cukr a vyšleháme pomocí šlehače do pěny, která bude mít nadýchanou a mírně hustou konzistenci.
  4. Vaječnou pěnu přidáme k ostatním mokrým surovinám a metličkou zapracujeme.
  5. Poté přidáme mouku, prášek do pečiva, mletou vanilku, špetku soli a vypracujeme hladké hustější těsto.
  6. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou.
  7. Těsto přelijeme do formy a dáme ihned péct do trouby vyhřáté na 180 °C.
  8. Bábovku pečeme asi 40 minut – hotovou bábovku poznáme tak, že do ní zapíchnete špejli, pokud se na ni nenalepí žádné těsto, je upečená.
  9. Po upečení necháme bábovku ještě chvíli dojít ve vypnuté troubě. Necháme vychladnout a poté vyklopíme z formy.
                           Bábovku podáváme pocukrovanou moučkovým cukrem                                                                                       zdroj:Kupi.cz

                               

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky