pondělí 10. června 2024

TVAROHOVÁ BÁBOVKA


 Tvarohová bábovka je vláčná a nadýchaná.

INGREDIENCE:

.... na 12 porcí

  • Cukr moučka 250 g
  • Vejce 4 ks
  • Hera 250 g
  • Tvaroh 250 g
  • Polohrubá mouka 250 g
  • Kypřicí prášek do pečiva 1 balení

POSTUP:

  1. Rozdělíme si vejce zvlášť na bílky a žloutky. Žloutky vyšleháme s cukrem do hladka.
  2. Ke žloutkům postupně přimícháme změklou Heru, tvaroh a mouku s práškem do pečiva.
  3. Z bílků vyšleháme sníh a vmícháme jej do těsta. Těsto vylejeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy na bábovku a pečeme cca 40 minut na 180 °C dozlatova.
  4. Hotovou bábovku necháme vychladnout, poté opatrně vyndáme z formy a pocukrujeme moučkovým cukrem.
                                   

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky