Tvarohová bábovka je vláčná a nadýchaná.
INGREDIENCE:
.... na 12 porcí
- Cukr moučka 250 g
- Vejce 4 ks
- Hera 250 g
- Tvaroh 250 g
- Polohrubá mouka 250 g
- Kypřicí prášek do pečiva 1 balení
POSTUP:
- Rozdělíme si vejce zvlášť na bílky a žloutky. Žloutky vyšleháme s cukrem do hladka.
- Ke žloutkům postupně přimícháme změklou Heru, tvaroh a mouku s práškem do pečiva.
- Z bílků vyšleháme sníh a vmícháme jej do těsta. Těsto vylejeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy na bábovku a pečeme cca 40 minut na 180 °C dozlatova.
- Hotovou bábovku necháme vychladnout, poté opatrně vyndáme z formy a pocukrujeme moučkovým cukrem.
Žádné komentáře:
Okomentovat