600 g rybiho filé
Sůl a pepř
1 lžička mleté sladké papriky
Šťáva z 1 citronu
100 g plátkového ementálu
3 rajčata
Hladká mouka,vejce a strouhanka na obalení
Olej na smažení
Filé omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, osolíme,pokapeme citronovou šťávou a okořenime pepřem a mletou paprikou. Omyta rajčata nakrájíme na kolečka. Na každý plátek rybího filé položíme plátek sýra, kolečko rajčete a přikryjeme druhým plátkem filé. Tyto dvojité filety obalíme klasicky nejprve ve hladké mouce,potom v rozšlehaných vejcích a ve strouhance, můžeme obalit i dvakrát. Smažíme v silné vrstvě rozpáleného oleje po obou stranách dozlatova.
Podáváme s vařenými nebo pečenými bramborami a s tatarskou omáčkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat