úterý 30. dubna 2024

ŠVÝCARSKÝ RYBÍ ŘÍZEK

600 g rybiho filé 

Sůl a pepř 

1 lžička mleté sladké papriky 

Šťáva z 1 citronu 

100 g plátkového ementálu

3 rajčata 

Hladká mouka,vejce a strouhanka na obalení 

Olej na smažení 

Filé omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, osolíme,pokapeme citronovou šťávou a okořenime pepřem a mletou paprikou. Omyta rajčata nakrájíme na kolečka. Na každý plátek rybího filé položíme plátek sýra, kolečko rajčete a přikryjeme druhým plátkem filé. Tyto dvojité filety obalíme klasicky nejprve ve hladké mouce,potom v rozšlehaných vejcích a ve strouhance, můžeme obalit i dvakrát. Smažíme v silné vrstvě rozpáleného oleje po obou stranách dozlatova. 

Podáváme s vařenými nebo pečenými bramborami a s tatarskou omáčkou.


 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky