- 500g rybího filé
- Pažitka
- Šťáva ze 2 citronů
- Sůl a pepř
- Hladká mouka
Na těstíčko:
- 100g hladké mouky
- Hrubě mletý barevný pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 vejce
- 100 ml světlého piva
Rybí filé omyjeme, nakrájíme na porce a marinujeme je asi 2 hodiny v citronové šťávě se solí a pepřem. Během marinovánî filé několikrát obrátíme. Připravíme si těstíčko. V pivě rozmícháme mouku na kašičku, přidáme hrubě mletý pepř,sůl,olej a žloutek. Ušleháme sníh z bílku a opatrně jej vmícháme do těstíčka. Porce marinovaného filé ze všech stran posypeme nasekanou pažitkou,obalíme v mouce a potom v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova.
Podáváme s vařenými bramborami,tatarskou omáčkou a zeleninovou oblohou.
Žádné komentáře:
Okomentovat