úterý 30. dubna 2024

NÁMOŘNICKÉ RYBÍ ŘÍZKY

 

  • 500g rybího filé 
  • Pažitka 
  • Šťáva ze 2 citronů 
  • Sůl a pepř 
  • Hladká mouka 

Na těstíčko:

  • 100g hladké mouky 
  • Hrubě mletý barevný pepř 
  • 2 lžíce olivového oleje 
  • 1 vejce
  • 100 ml světlého piva

Rybí filé omyjeme, nakrájíme na porce a marinujeme je asi 2 hodiny v citronové šťávě se solí a pepřem. Během marinovánî filé několikrát obrátíme. Připravíme si těstíčko. V pivě rozmícháme mouku na kašičku, přidáme hrubě mletý pepř,sůl,olej a žloutek. Ušleháme sníh z bílku a opatrně jej vmícháme do těstíčka. Porce marinovaného filé ze všech stran posypeme nasekanou pažitkou,obalíme v mouce a potom v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova.

Podáváme s vařenými bramborami,tatarskou omáčkou a zeleninovou oblohou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky