INGREDIENCE:
- 125 g hladké mouky
- 125 g studeného másla
- 20 ml Bzeneckého jablečného octa
- moučkový cukr na obalení
PŘÍPRAVA:
V míse smícháme mouku, ocet a máslo pokrájené na malé kousky. Vypracujeme hladké těsto, zabalíme ho do potravinové folie a necháme alespoň hodinu odležet v lednici.
Těsto vyválíme a vykrajujeme tvary. Cukroví se neroztahuje do stran, ale nafukuje směrem nahoru. Velké rozestupy na plechu tedy nejsou potřeba.
Vykrájené cukroví pečeme na 160°C 10-12 minut.
Hotové cukroví posypeme moučkovým cukrem nebo v cukru obalíme. Podle toho, jak to máte rádi. My rádi cukrujeme na plechu hned 2x. Poprvé, když je cukroví ještě horké, a podruhé, když už vychladne, aby se cukr na povrchu hezky držel. Pokud nechcete mít spoustu cukru na plechu, naskládejte jednotlivé kousky co nejblíže k sobě. Ale opatrně! Tohle cukroví je opravdu hodně křehké. Dobrou chuť!😊
Žádné komentáře:
Okomentovat