středa 1. listopadu 2023

VINNÉ (OCTOVÉ) CUKROVÍ

 


S jablečným octem má cukroví výraznější chuť, ale nemusíte mít strach. Po obalení v cukru není chuť rozhodně kyselá.

INGREDIENCE:

  • 125 g hladké mouky
  • 125 g studeného másla
  • 20 ml Bzeneckého jablečného octa
  • moučkový cukr na obalení

PŘÍPRAVA:

V míse smícháme mouku, ocet a máslo pokrájené na malé kousky. Vypracujeme hladké těsto, zabalíme ho do potravinové folie a necháme alespoň hodinu odležet v lednici.

Těsto vyválíme a vykrajujeme tvary. Cukroví se neroztahuje do stran, ale nafukuje směrem nahoru. Velké rozestupy na plechu tedy nejsou potřeba.

Vykrájené cukroví pečeme na 160°C 10-12 minut.

Hotové cukroví posypeme moučkovým cukrem nebo v cukru obalíme. Podle toho, jak to máte rádi. My rádi cukrujeme na plechu hned 2x. Poprvé, když je cukroví ještě horké, a podruhé, když už vychladne, aby se cukr na povrchu hezky držel. Pokud nechcete mít spoustu cukru na plechu, naskládejte jednotlivé kousky co nejblíže k sobě. Ale opatrně! Tohle cukroví je opravdu hodně křehké.                                                                                    Dobrou chuť!😊

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky