čtvrtek 23. března 2023

KYNUTÉ KOLÁČKY S TVAROHEM

 


Ingredience (12 kusů)

1 balení čerstvého droždí

60 g cukru krupice

300 g hladké mouky

120 ml vlažného mléka

1 vejce

špetka soli

1 balení vanilkového cukru

kůra z chemicky neošetřeného citronu

60 g másla

1 vejce na potření


Na náplň:

200 g tvarohu z alobalu

1 vejce

1 balení vanilkového cukru

30 g cukru krupice

oloupané mandle na ozdobu

rozinky na ozdobu


Zadělejte kvásek. Droždí smíchejte se lžičkou cukru, mouky a mléka. Zakryjte utěrkou a nechte 15 minut vzejít.

Ke kvásku přimíchejte zbytek mouky, cukru, mléka, vejce, sůl, vanilkový cukr a kůru z citrónu. Hněťte v robotu 10 minut. Pak přidejte máslo a hněťte dalších 10 minut. Mísu s těstem zakryjte a nechte 60 minut na teplém místě kynout.

Všechny suroviny na náplň kromě mandlí a rozinek promíchejte.

Vykynuté těsto rozdělte na 12 stejně velkých dílů. Všechny je vytvarujte nejdříve do kuličky a ty poté na placičky. Každé placičce udělejte silnější okraje.

Do středu každé placičky rozetřete tvarohovou náplň. Ozdobte rozinkami a mandlemi. Poté koláčky zakryjte utěrkou a nechte kynout dalších 30 minut.

Okraje těsta potřete vejcem. Pečte 30 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. 

                                        Po upečení nechte vychladnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky