Ingredience (12 kusů)
1 balení čerstvého droždí
60 g cukru krupice
300 g hladké mouky
120 ml vlažného mléka
1 vejce
špetka soli
1 balení vanilkového cukru
kůra z chemicky neošetřeného citronu
60 g másla
1 vejce na potření
Na náplň:
200 g tvarohu z alobalu
1 vejce
1 balení vanilkového cukru
30 g cukru krupice
oloupané mandle na ozdobu
rozinky na ozdobu
1 Zadělejte kvásek. Droždí smíchejte se lžičkou cukru, mouky a mléka. Zakryjte utěrkou a nechte 15 minut vzejít.
2 Ke kvásku přimíchejte zbytek mouky, cukru, mléka, vejce, sůl, vanilkový cukr a kůru z citrónu. Hněťte v robotu 10 minut. Pak přidejte máslo a hněťte dalších 10 minut. Mísu s těstem zakryjte a nechte 60 minut na teplém místě kynout.
3 Všechny suroviny na náplň kromě mandlí a rozinek promíchejte.
4 Vykynuté těsto rozdělte na 12 stejně velkých dílů. Všechny je vytvarujte nejdříve do kuličky a ty poté na placičky. Každé placičce udělejte silnější okraje.
5 Do středu každé placičky rozetřete tvarohovou náplň. Ozdobte rozinkami a mandlemi. Poté koláčky zakryjte utěrkou a nechte kynout dalších 30 minut.
6 Okraje těsta potřete vejcem. Pečte 30 minut v troubě vyhřáté na 170 °C.
Po upečení nechte vychladnout.
Žádné komentáře:
Okomentovat