úterý 17. května 2022

Vegetariánské “Chilli con carne”

 


INGREDIENCE na 4 porce

  • 1 plechovka fazolí (cca 250 g)
  • 1 plechovka kukuřice (cca 285 g)
  • 1 plechovka rajčat (cca 400 g)
  • 500 g tofu (může být i uzené nebo kořeněné)
  • 5 rajčat
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 barevné papriky (červená, oranžová nebo zelená)
  • 1 červená chilli paprička
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička pálivé pasty sambal oelek
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce octa balsamico
  • sůl, cukr, pepř

Česnek oloupene, rozdrtíme hranou nože a nasekáme nadrobno. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme je na proužky. Oloupanou cibuli a chilli papričku nakrájíme na kolečka. Tofu a rajčata nakrájíme na větší kostky.

Ve větší pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm česnek a cibuli, dokud nezesklovatí. Přidáme papriku, chilli papričku a tofu. Krátce osmahneme. Hned poté přidáme plechovku rajčat, rajský protlak i čerstvá rajčata. Ochutíme solí, cukrem, pepřem a pálivou pastou a dusíme asi 10 minut.

Ke konci k rajčatům přidáme scezenou kukuřici a fazole. Necháme je prohřát a ve finále vše dochutíme octem a v případě potřeby i trochou cukru nebo soli. Podáváme s toastovaným bílým pečivem.

TIP:

Chilli s úspěchem servírujeme i v pšeničných tortillách, které si předem trochu nahřejeme na pánvi nebo v paráčku. Můžeme také dodatečně ozdobit petrželkou nebo čerstvým koriandrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky