- 1 plechovka fazolí (cca 250 g)
- 1 plechovka kukuřice (cca 285 g)
- 1 plechovka rajčat (cca 400 g)
- 500 g tofu (může být i uzené nebo kořeněné)
- 5 rajčat
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 barevné papriky (červená, oranžová nebo zelená)
- 1 červená chilli paprička
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička pálivé pasty sambal oelek
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce octa balsamico
- sůl, cukr, pepř
Česnek oloupene, rozdrtíme hranou nože a nasekáme nadrobno. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme je na proužky. Oloupanou cibuli a chilli papričku nakrájíme na kolečka. Tofu a rajčata nakrájíme na větší kostky.
Ve větší pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm česnek a cibuli, dokud nezesklovatí. Přidáme papriku, chilli papričku a tofu. Krátce osmahneme. Hned poté přidáme plechovku rajčat, rajský protlak i čerstvá rajčata. Ochutíme solí, cukrem, pepřem a pálivou pastou a dusíme asi 10 minut.
Ke konci k rajčatům přidáme scezenou kukuřici a fazole. Necháme je prohřát a ve finále vše dochutíme octem a v případě potřeby i trochou cukru nebo soli. Podáváme s toastovaným bílým pečivem.
TIP:
Chilli s úspěchem servírujeme i v pšeničných tortillách, které si předem trochu nahřejeme na pánvi nebo v paráčku. Můžeme také dodatečně ozdobit petrželkou nebo čerstvým koriandrem.
Žádné komentáře:
Okomentovat