úterý 17. května 2022

Vegetariánská rýže s fazolkami a cizrnou.

 


INGREDIENCE NA 4 porce

  • 200ml zeleninového vývaru
  • 200g rýže
  • 200g zelených fazolek
  • 150g zakysané smetany
  • 1 plechovka cizrny
  • 1 pórek
  • 1 cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžíce nasekané listové petržele
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • sůl,pepř,mletá sladká paprika
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Pórek dobře očistíme, zbavíme zelených konců a kořene a nakrájíme jej na tenké plátky. Fazolky očistíme a zbavíme tuhých stopek. Papriku očistíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostky. Rýži dáme vařit podle návodu na obalu.
Olej rozehřejeme na pánvi a necháme na něm zesklovatět cibuli s česnekem. Poté přidáme zeleninu, kterou krátce a zprudka osmahneme. Zalijeme vývarem a povaříme asi 10 minut do změknutí.
Přidáme scezenou rýži a cizrnu a dobře promícháme. Dochutíme sójovou omáčkou, mletou paprikou a pepřem. Na závěr vmícháme petrželku, zakysanou smetanu a ihned podáváme.

TIP:Složení zeleniny se v receptu nebojíme obměňovat podle sezóny. Stejně tak přistupujeme k použitým bylinkám.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky