INGREDIENCE NA 4 porce
- 200ml zeleninového vývaru
- 200g rýže
- 200g zelených fazolek
- 150g zakysané smetany
- 1 plechovka cizrny
- 1 pórek
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce nasekané listové petržele
- 2 lžíce sojové omáčky
- sůl,pepř,mletá sladká paprika
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Pórek dobře očistíme, zbavíme zelených konců a kořene a nakrájíme jej na tenké plátky. Fazolky očistíme a zbavíme tuhých stopek. Papriku očistíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostky. Rýži dáme vařit podle návodu na obalu.
Olej rozehřejeme na pánvi a necháme na něm zesklovatět cibuli s česnekem. Poté přidáme zeleninu, kterou krátce a zprudka osmahneme. Zalijeme vývarem a povaříme asi 10 minut do změknutí.
Přidáme scezenou rýži a cizrnu a dobře promícháme. Dochutíme sójovou omáčkou, mletou paprikou a pepřem. Na závěr vmícháme petrželku, zakysanou smetanu a ihned podáváme.
TIP:Složení zeleniny se v receptu nebojíme obměňovat podle sezóny. Stejně tak přistupujeme k použitým bylinkám.
Žádné komentáře:
Okomentovat