Ingredience ( na 4 porce)
- 200 g jáhel
- 400 ml zeleninového vývaru
- 300 g mrkve
- 250 g nakrájených rajčat
- 100 g balkánského sýra (nebo sýra feta)
- 1 pórek
- 2 barevné papriky
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 100 g zelených oliv bez pecky
- 1 lžička sušeného tymiánu
- sůl,pepř
Zeleninu si očistíme. Pórek a mrkev nakrájíme na kolečka, papriky na kostičky a rozdrcený česnek nasekáme nadrobno.
V pánvi rozehřejeme olej a zeleninu na něm krátce osmahneme.Přidáme olivy a jáhly, krátce zasmahneme a vše zalijeme vývarem.
Dochutíme solí, pepřem a tymiánem. Přidáme rajčata a na mírném plameni vaříme asi 15 až 20 minut (nezakryté).
Hotové jáhly ihned podáváme a přímo na talíři zdobíme rozdrceným balkánským sýrem.
TIP:V sezóně k ochucení použijeme i čerstvé bylinky – petržel, pažitku, koriandr nebo bazalku.
Žádné komentáře:
Okomentovat