úterý 17. května 2022

Jáhly se zeleninou a balkánským sýrem.


Ingredience ( na 4 porce)

  • 200 g jáhel
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 300 g mrkve
  • 250 g nakrájených rajčat
  • 100 g balkánského sýra (nebo sýra feta)
  • 1 pórek
  • 2 barevné papriky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 100 g zelených oliv bez pecky
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  •                            sůl,pepř                                           

Zeleninu si očistíme. Pórek a mrkev nakrájíme na kolečka, papriky na kostičky a rozdrcený česnek nasekáme nadrobno. 

V pánvi rozehřejeme olej a zeleninu na něm krátce osmahneme.Přidáme olivy a jáhly, krátce zasmahneme a vše zalijeme vývarem. 

Dochutíme solí, pepřem a tymiánem. Přidáme rajčata a na mírném plameni vaříme asi 15 až 20 minut (nezakryté).

Hotové jáhly ihned podáváme a přímo na talíři zdobíme rozdrceným balkánským sýrem.

TIP:V sezóně k ochucení použijeme i čerstvé bylinky – petržel, pažitku, koriandr nebo bazalku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky