úterý 17. května 2022

Vegetariánské burgery s mrkví a cuketou.

 

Ingredience ( na 4 porce)
  • 4 celozrnné žemle se semínky
  • 200 g mrkve
  • 100 g cukety
  • 250 g sýra žervé
  • 4 plátky sýra čedar
  • 4 listy ledového salátu
  • 0.25 g okurky
  • 1 rajče
  • 2 lžíce celozrnné mouky
  • 1 vejce
  • 0.5 lžičky nasekaného rozmarýnu
  • 0.5 lžičky nasekaných lístků oregana
  • špetka muškátového oříšku
  • 2 lžíce oleje
  • sůl, pepř
Mrkev i cuketu oloupeme a nastrouháme na struhadle. Poté smícháme s vejcem a moukou. Dochutíme kořením, osolíme, opepříme a vytvoříme 4 burgerové placičky.

Na pánvi si rozehřejeme olej a zeleninové placičky na něm postupně opečeme dozlatova z obou stran, asi 10 minut celkem. Hotové placičky zbavíme přebytečného tuku na čistém ubrousku.

Očištěnou okurku a rajče nakrájíme na plátky. Salát opereme a osušíme. Žemle rozpůlíme a potřeme sýrem žervé. Na sýr přidáme zeleninovou placičku, na ni pak dáme plátek sýra, rajče, okurku a nakonec list salátu. Ještě teplé ihned podáváme.

TIP:Aby burger vydržel déle teplý, housku před naplněním nasucho ogrilujeme nebo alespoň ohřejeme v toastovači.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky