Když mám doma jablka, vždy upeču tento neuvěřitelně lahodný a velmi snadný jablečný koláč, moje děti a vnoučata mě často prosí, abych jim ho upekla.
Recept je opravdu velmi jednoduchý, bez problémů ho zvládnou i začátečníci!
V receptu na tento jablečný koláč je vanilka a citron , já občas nahradím citron skořicí a výsledek je velmi chutný.
Zvolila jsem dostatečně velkou formu na tenký jablečný koláč, ale pokud chcete tlustší koláč, zvolte menší formu a zvyšte dobu pečení pravidelně kontrolujte, abyste koláč nepřipekli.přísady:
4 jablka
šťáva z půlky citronu
3 vejce
120 g cukru
8 g vanilkového cukru
80 ml slunečnicového oleje
100 ml mléka
kůra z bio citronu
200 g mouky, prosáté
11 g prášku do pečiva
trochu másla do formy
vanilkový cukr na dno formy
pečeme na 170°C asi 35 minut
Jablka okroužláme a nakrájíme na velmi tenké plátky, používám škrabku.
Vsypte jablka do velké mísy. Nastrouhejte si kůru z bio citronu.
Vymačkejte st´ávu z citronu a přilijte k jablkám, promíchejte.
3 vejce ,120 g cukru ,8 g vanilkového cukru míchejte šlehačem 2 minuty do zpěnění,přllejeme 80 ml slunečnicového oleje, 100 ml mléka, přidáme citronovou kůru. Vše smícháme. Přidáme 200 g prosáté mouky,prášek do pečiva a špetku soli.Šlehačem míchejte dokud nezískáte hladké těsto bez hrudek. Vsypte jablka přímo do těsta. Promíchejte, až jsou všechna jablka obalena těstem.
Připravíme si formu o velikosti 24 * 32 cm a důkladně vymažeme máslem.Dno formy vysypeme vanilkovým cukrem.
Vlijeme"jáblečné těsto"a rozestřeme.
Pečeme 35 minut na 170'C.
Koláč necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.
TIP:
Koláč můžete podávat se šlehačkou nebo s vanilkovou zmrzlinou.
Přeji dobrou chut'! 😊
Žádné komentáře:
Okomentovat