pátek 9. července 2021

Nejrychlejší hrníčková bublanina

Ingredience

  • 2 hrnky čerstvých třešní
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
  • 3 ks vejce
  • 1 hrnek mléka
  • 125 ml oleje
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
Na vymazání a vysypání
  • 1 lžíce másla
  • 4 lžíce hrubé mouky

Postup

Jako odměrku používám hrnek s objemem 250 ml.

Krok 1: Omyjte třešně a nechte je okapat. Předehřejte troubu na 180 °C, vymažte plech máslem a vysypte ho moukou.

Krok 2: Do velké mísy odměřte mouku, cukr a prášek do pečiva a promíchejte směs metličkou. Ingredience se smíchají a provzdušní.

Krok 3: V druhé míse metličkou krátce našlehejte vejce, mléko, vanilkový extrakt a půl hrnku oleje. Prošlehanou „mokrou“ směs vlijte k mouce a vymíchejte hladké těsto.

Krok 4: Těsto vlijte na plech a nahusto poklaďte třešněmi. Pečte asi 30–35 minut do zlatova. Po upečení nechte chvilku vychladnout a případně posypte moučkovým cukrem. Bublanina nejlíp chutná jenom tak do ruky, při hrách venku, můžete ji ale servírovat i na talířku s kopečkem šlehačky.

Já jsem ještě bublaninu posypala drobenkou.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky