- 2 hrnky čerstvých třešní
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
- 3 ks vejce
- 1 hrnek mléka
- 125 ml oleje
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 1 lžíce másla
- 4 lžíce hrubé mouky
Postup
Jako odměrku používám hrnek s objemem 250 ml.
Krok 1: Omyjte třešně a nechte je okapat. Předehřejte troubu na 180 °C, vymažte plech máslem a vysypte ho moukou.
Krok 2: Do velké mísy odměřte mouku, cukr a prášek do pečiva a promíchejte směs metličkou. Ingredience se smíchají a provzdušní.
Krok 3: V druhé míse metličkou krátce našlehejte vejce, mléko, vanilkový extrakt a půl hrnku oleje. Prošlehanou „mokrou“ směs vlijte k mouce a vymíchejte hladké těsto.
Krok 4: Těsto vlijte na plech a nahusto poklaďte třešněmi. Pečte asi 30–35 minut do zlatova. Po upečení nechte chvilku vychladnout a případně posypte moučkovým cukrem. Bublanina nejlíp chutná jenom tak do ruky, při hrách venku, můžete ji ale servírovat i na talířku s kopečkem šlehačky.
Já jsem ještě bublaninu posypala drobenkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat