pátek 9. července 2021

Lotrinský koláč z listového těsta

Ingredience
  • 500 g listového těsta
  • 1 balení plátkové slaniny
  • 250 g šunky
  • 1 pórek
  • 100–150 g strouhaného sýru
  • 2–3 vejce
  • 1 kelímek smetany
  • sůl

Listové těsto rozválejte do obdélníku velikosti plechu. Plech vyložte pečicím papírem, navrch dejte těsto a po celé délce jej propíchejte vidličkou. Slaninu nechte nasucho vyškvařit v pánvi, až zavoní, přidejte šunku a nadrobno pokrájený pórek (případně i lžíci másla). Osmahněte dozlatova. Poté směs přendejte na těsto a posypte sýrem. Vejce rozkvedlejte ve smetaně, podle chuti osolte a směsí zalijte koláč. 
Při 180 °C pečte dozlatova asi 35 minut.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky