čtvrtek 29. července 2021

Chilli con carne

Tradiční mexický pokrm - mleté hovězí dušené s rajčaty a fazolemi, kořeněné chilli, pálivou paprikou a tabascem.

Čas přípravy: 100 min

Počet porcí: 6 osob


 Potřebujete potraviny:

Hovězí mleté maso: 1000 g
Fazole: 700 g (červené, konzervované)
Rajčata: 500 g (loupaná, nakrájená)
Protlak rajčatový: 100 g
Cibule: 3 ks (nakrájené nadrobno)
Olej olivový: 2 polévkové lžíce
Paprika pálivá: 20 g
Česnek: 1 ks (3 utřené stroužky)
Kmín římský: 1 kávová lžička
Chilli: 1 kávová lžička
Tabasco: 1 kávová lžička
Vývar hovězí: 20 g
Sůl


 Postup přípravy:

Krok 1: Mleté maso nasucho orestujeme asi 10 minut na pánvi.Poté z pánve vyjmeme a dáme stranou.
Krok 2: Do pánve nalijeme olej a usmažíme na něm cibuli a česnek.
Krok 3: Maso vrátíme do pánve, přidáme římský kmín, chilli, papriku,rajčata, rajčatový protlak, tabasco, hovězí vývar a fazole. Směs osolíme, promícháme a vaříme zvolna asi 75 min.
Krok 4: Před koncem varu můžeme pokrm dochutit.

Podáváme horký.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky