čtvrtek 29. července 2021

Kakaové sušenky / Domácí Koka sušenky

Rádi mlsáte a láká vás vyzkoušet domácí sušenky? Zkuste tyto jednoduché kakaové sušenky s kokosem, které se vám podle tohoto receptu určitě povedou.

Potřebný čas: 35 minut

Ingredience na kakaové sušenky

  • 200 g másla
  • 3/4 hrnku cukru krupice
  • 2 žloutky
  • 1 hrnek strouhaného kokosu
  • 1,5 hrnku hladké mouky
  • 2 lžíce holandského kakaa
Jak na to

Máslo pokojové teploty pokrájíme na menší kousky, přidáme cukr a vyšleháme do hladké hmoty. Přidáme žloutky, promíchaný kokos a moukou i kakaem a vypracujeme rukama hladké těsto.

Z těsta vytvarujeme silnější válec (cca 4 cm), uždibujeme menší kousky a tyto pak vytvarujeme do kuliček, které skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Každou kuličku rozmáčkneme vidličkou, nebo třeba vhodným šťouchadlem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 160 °C po dobu 20 minut.



Pokud jste žrouti sušenek a rádi je mlsáte jen tak, nebo třeba ke kávě, pak tyto kokosové domácí koka sušenky musíte vyzkoušet a sem tam upéct. 
Návykové!😋


Potřebný čas: 30 minut + odležení těsta

Ingredience na Koka sušenky

  • 250 g másla
  • 125 g cukru krupice
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 žloutky z větších vajec
  • 125 g strouhaného kokosu
  • 250 g hladké mouky
  • 3 lžíce holandského kakaa

Jak na to

Změklé máslo utřeme s oběma druhy cukru a žloutky. Přidáme kokos, mouku a na závěr vmícháme kakao. Vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do potravinové folie a dáme alespoň hodinu odležet do ledničky.

Připravíme si plech vyloženým pečícím papírem. Těsto vytáhneme z ledničky. Vyválíme kuličky o průměru 1,5 – 2 cm (můžeme udělat váleček, nakrájet a udělat kuličky, nebo si kousky těsta uždibujeme), dáme je na plech a vidličkou pomoučenou v moučkovém cukru uděláme stlačením kuliček a jejich splácnutím žebrování na sušenkách.

Plech dáme do předehřáté trouby na 170 °C a pečeme cca 10 – 15 minut. Upečené domácí Koka sušenky necháme vychladnout a můžeme podávat nebo skladovat do uzavíratelného nádobí.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky